Det handler om indhold, dvs. når Ingrediens produkter møder dit hår eller din hud, redefineres det ikke grundet, at produkterne er økologisk-, kemisk- eller naturbaseret. Det skyldes helt basalt, at

Ingredien er bevidst om deres valg af ingredienser. Så hvad er det, Ingredien kan, og hvorfor er de så bevidste om deres valg af ingredienser?
På bundlinjen er udfordringen, at der ikke findes lovgivning/regler for såkaldte ”økologiske” produkter, hvilket betyder at der er mange udsagn om økologi, der halter. Ingredien er en produktserie, hvor langt de fleste produkter er svanemærket, hvilket betyder at disse produkter skal opfylde en række strenge krav til stoffernes nedbrydelighed, giftighed og bestandighed i vandmiljøet. Kosmetiske produkter er i direkte kontakt med hud og hår, og derfor er indholdet af stoffer, som kan give anledning til allergi eller evt. andre skadelige effekter, enten forbudt eller begrænset til et minimum. Således må der – ud over et meget begrænset indhold af parfume – ikke tilsættes allergifremkaldende stoffer i svanemærkede kosmetiske produkter.

Ingredien bestræber sig efter at anvende certificerede økologiske ingredienser i så stor en udstrækning, som muligt. Det er konstant en hårfin balancegang imellem effekten og præstation af produktet til det indhold, som produktet måtte besidde. Produktseriens stærkeste side består af, at man har mulighed for at tilkøbe sig to salg af samme produkt; det ene helt uden parfume, og det andet med minimal mængde af parfume. Produktet med parfume indeholder ingen af de kraftig allergifremkaldende duftstoffer

De fire målsætninger for Ingredien, der blev stillet op var:

  • Produkterne skal præstere (dvs. de skal kunne det, de lover og virke efter hensigten!).
  • Produkterne skal kunne svanemærkes.
  • Tænk/indarbejd bæredygtighed på emballageområdet og på selve produktet i forhold til miljøet.
  • Produkterne skal indeholde så mange certificerede økologiske råvarer som overhovedet muligt, uden at gå på kompromis med effekten af produkterne.

Skulle man have interesse i at vide mere om produkter med kemi, kan jeg varmt anbefale en app kaldet ”Kemiluppen”. Denne app er udgivet af ”Forbrugerrådet Tænk Kemi” og hjælper dig med viden om uønsket kemi i kosmetik og plejeprodukter. I denne app kan du blot ved at scanne produktet se, hvad det indeholder, og hvilken kategori produktet ligger i. Alle Ingrediens produkter er at finde i denne app.

Få råd og vejledning i salonen, eller kom ind og mærk produktet.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll Up